Poppamaija

Poppamaija

Maija Mäntynen

kalevalainen jäsenkorjaaja
lähihoitaja

Törmäsin hyvinvointimessuilla kalevalaiseen jäsenkorjaus -esittelyyn. Hoitomuoto kolahti heti, koska se on tehokas ja lempeä yhtä-aikaa. Kalevalaisen jäsenkorjauksen avulla voin auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja mikä samalla tuottaa minulle hyvää oloa. Kehon ja sen toimintojen ymmärtäminen on elinikäinen polku, jolta löytyy valtavasti mielenkiintoista löydettävää ja tietoa. Olen tämän kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin matkani lähtökuopissa, mutta uskon, että tämä polku kannattelee kulkijaansa.

Valmistuin kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi syksyllä 2021.   Teen jäsenkorjausta yleensä lauantaisin, sillä arkipäivisin työskentelen Suomen Nivelyhdistyksessä. Aikaisemmin toimin myyntitöissä IT-alalla, mutta sen työn antama ”Ettei mikään riitä”-tunne työnantajan aina vain yhä korkeampien tavoitteiden saavuttamiseksi, ei houkutellut jatkamaan alalla. Hyppäsin pois siitä oravanpyörästä ja aloin opiskella itsenäisesti ravitsemustiedettä sekä kiinnostua omasta ja toisten hyvinvoinnista mitä enemmissä määrin. Kouluttauduin lähihoitajaksi ja työskentelin noin kuusi vuotta erilaisissa sosiaali- ja terveydenalan ympäristöissä etsien omaa työympäristöä, kunnes löysin itseni hoitoalan yrittäjänä.

Hoitotyön ohella olen kiinnostunut myös luonnosta ja sen tarjoamista monipuolisista antimista. Viihdyn ulkona puutarhatöissä, metsäkävelyillä ja nautin joka solullani ollessani mökillä saunomassa ja ihmettelemässä järvimaiseman kauneutta.  Oman kehonhuoltooni pitkät yöunet, monipuolinen ravinto ja yritän muistaa juoda riittävästi. Herkkänä ihmisenä joudun erityisesti kiinnittämään huomiota sympaattista hermostoa kuormittaviin tekijöihin kuten stressiin, ympäristön paineisiin, kiireeseen tai riittämättömään palautumiseen.  Aina tämä ei onnistu, jolloin keho alkaa käydä ylikierroksilla.  Omat kokemukset työuupumisesta ja kehon kiputiloista ovat auttaneet minua ymmärtämään paremmin ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia– kehon ja mielen – välistä yhteyttä, jolla on valtava vaikutus miten elämme, tunnemme  ja kohtaamme muut ihmiset.  Ikuisena opiskelijana tämä kehon ja mielen yhteystoiminta on varmaan seuraava opinahjo. 

Ihmisen hyvinvoinnin olennaisena osana on terveellinen ruokavalio, joka on minulle myös tärkeä asia. Ruokavalintojeni lisäksi pidän itsestäni huolta myös joidenkin lisäravinteiden avulla. Perhe,  johon kuuluu mies, poika ja kaksi kissaa,  ja hyvät ystävät antavat minulle tukea ja iloa elämän polkujen taapertamiseen. 

Tule tutustumaan kalevalaiseen jäsenkorjaus-hoitoon ja minuun, olen sinua varten

Koulutus

Kalevalainen jäsenkorjaus on määrämuotoinen, tieteellisesti tutkittu ja nimisuojattu potilasturvallisuuden takaamiseksi. Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimen käyttöoikeuden saa käymällä moninuoto- ja käytäntöpainotteisen koulutuksen sekä suorittamalla  näyttötutkinnon. Koulutus kestää noin kolme vuotta ja sen aikana tehdään vähintään 300 dokumentoitua hoitoa ja päättötyö. Koulutuksen tasot ovat oppipoika, kisälli ja jäsenkorjaaja. Kansanlääkintäseura voi myös antaa Mestarin arvonimen.

 

Kiinnostaisiko sinua tämä koulutus? Voit etsiä sopivan aloituskurssin ja lähteä tähän hienoon perinnehoitoon mukaan.  

 

 

Miten kalevalainen jäsenkorjaus eroaa muista hoitomuodoista

Jäsenkorjauksesta on käytössä eri menetelmiä: 

Kalevalainen jäsenkorjaus (EU:ssa nimisuojattu), Kaustislainen jäsenkorjaus, perinteinen jäsenkorjaus ja lisäksi erilaisia muita jäsenkorjaaja -nimellä toimivia.

Hoitomuodoissa on eroavaisuuksia siinä, kuinka kehoa käsitellään esim. millaisia otteita käytetään lihasten jännitysten poistoon tai nivelpintojen kohdalleen saattamisessa ja miten asiakkaan vaivan aiheuttajaan otetaan kantaa.

Lisätietoa koulutuksesta

Lisätietoa tästä  kalevalaisesta jäsenkorjaus koulutuksesta Kansanlääkintäseuransivuilta: 
https://kansanlaakintaseura.fi/koulutus/

Käy vilkaisemassa myös
Kalevalainen.poppamaija -facebook sivut