Varausehdot ja tietosuojalauseke

Varausehdot

Hoito

Hoito aloitetaan haastattelulle, jossa selvitetään kehosi nykyinen tila ja tilan aiheuttajia.  Hoito kestää noin 1 1/2–2 tuntia, jonka aikana tasapainotan kehoasi jalkateristä kallonpohjaan saakka. Hoito on lempeää, mobilisoivaa, kudosnesteitä ja kehon omia liikeratoja liikuttavaa hoitoa, jossa ei niksautella. Hoito aloitetaan selinmakuulla hoitopöydällä, jossa hoidetaan jalat ja useasti kädet sormista olkapäähän. Tämän jälkeen siirrytään tuolille/jakkaralle istumaan ja hoidetaan koko selän alue,  olkapäät, niska ja kasvot. 

Ennen hoitoa huomiotavaa

  • Ennen hoitoa on hyvä juoda riittävästi vettä, sekä jos käytät kipulääkkeitä olla ottamatta niitä.
  • Varaudu kertomaan hoidon alussa kehosi tila, kuten loukkaantumiset, kiputilat ja lääkitys. Näin saadaan selville, onko hoidolle estettä tai mihin asiaan haluat saada apua.
  • Hoito tehdään paljaalle iholle, jolloin hoidon aikana olet alusvaatteissa. Hoitopöydällä sinulla on pyyhe ja tuolilla istuessasi hoitoessu suojana ja lämmittämässä.

Muista mainita lisätiedoissa

  • allergioista, astmasta tai herkkyyksistä
  • tekonivelistä, proteeseista tai muista vieraista esineistä kehossasi
  • liikuntarajoitteista

Hoidon esteet 

  • Jos olet ottanut ROKOTUKSEN tai menossa rokotukseen kahden viikon sisällä hoidosta  
  • olet antibioottikuurilla
  • kehossasi on tulehdustila esim. flunssa  
  • olet saanut kortisoni injektion
  • olet juuri luovuttanut verta 
  • leikkauksesta on kulunut alle 3 kk 
  • olet raskaana 
  • sinulla on samanaikaisesti muita hoitoja tai muusta hoidosta on alle viikko aikaa

Rokotuksesta (ennen ja jälkeen rokotuksen), injektiosta tai tulehduslääkekuurin loppumisesta tulee odotella 2 viikkoa. 

Seuraavat seikat estävät/rajoittavat hoitoa

  • Aivojen verenkierron häiriöt
  • Aktiiviset sidekudostaudit (kollagenoosi, myosiitit)
  • Akuutti tulehdus, infektio tai vamma
  • Akuutti vamma: avohaava, lihasrevähdys, ruhjevamma, luunmurtuma
  • Artroosi (vakavat kulumat)
  • Halvaus (rajoituksia)
  • Hemofilia eli verenvuototauti
  • Kasvain, syöpä (lääkärin lupa)
  • Kaulavaltimoiden ahtauma
  • Kihti (tulehdusvaiheessa)
  • Kuume tai flunssa
  • Laskimotukokset 
  • Nivel- tai lihasreuma (tulehdusvaiheessa)
  • Osteoporoosi (vaikea)
  • Spondylolyysi tai spondylolisteesi (rajoituksia)
  • Suurentuneet imusolmukkeet
  • Suurentunut kilpirauhanen
  • Sydänvika (vaikea, tahdistin)
  • Tyrä
  • Välilevytyrä (lääkärin toteama)
  • Kirurgiset implantit, tekonivelet, proteesit, tahdistin ja muut vieraat esineet kehossa (rajoituksia)

Hoidon jälkeen

  • On tärkeää, että keho saa levätä vähintään 3 päivää hoidon jälkeen. 
  • Vältä saunomista, auringonottoa ja raskasta liikuntaa.
  •  Varaa siis hoidon jälkeenkin aikaa kehon kuuntelemiseen ja palautumiseen sekä omaan hyvinvointiisi.

Peruutus

Voit itse peruttaa aikasi netissä ajan 12 tuntia ennen sovittua varausajankohtaa tai tietenkin voit myös soittaa minulle.  

Samanpäivän aikana tuleva peruutus tulisi soittaa minulle, niin voidaan etsiä korvaava hoitoaika. Peruuttamattomasta ajasta veloitan hoidon hinnan. 

Hoidon hinta ja maksaminen

Kahden tunnin hoitohinnat löytyvät sivulta poppamaija.fi. Voit maksaa käteisellä tai kortilla.

Tietosuojalauseke

Yleistä 

Jotta voin palvella sinua parhaani mukaan, edellyttää se, että kerään ja käsittelen joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostan kuitenkin yksityisyyttäsi ja olen sitoutunut suojaamaan sitä. Tämä tietosuojaseloste sisältää tietoa mitä henkilötietoja kerään ja millä periaattein sitä käsittelen sekä mitä oikeuksia ja vaikuttamismahdollisuuksia sinulla on tietojasi koskien.

Käyttämällä palveluja, verkkosivustoa tai ottamalla yhteyttä minuun, hyväksyt,  että käsittelen sinua koskevia henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. Mikäli et hyväksy näitä ehtoja, en todennäköisesti pysty sinua myöskään palvelemaan.

Mihin tarkoitukseen henkilötietoja kerätään ja käsitellään?

Kerään, säilytän ja käsittelen sinua koskevia henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Pääasiallisia käyttötarkoituksia ovat:

  • ajanvarauksen hoitamiseen 
  • palvelun, hoidon kohdentaminen sinulle 
  • asiakasviestintä ja yhteydenottopyyntöihin vastaaminen
  • maksuliikenteen hoitamiseen

Mitä henkilötietoja kerätään ja mistä lähteistä?

Kerään sinua koskevia henkilötietoja sinulta itseltäsi yhteydenottojen yhteydessä tai palvelun käytön yhteydessä.

Saan suoraan sinulta seuraavia tietoja:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Osoite
  • Hoitoon liittyviä tietoja, kuten syy tulla hoitoon, sairaudet ja muut hoitoon vaikuttavat tiedot

Millä perusteella henkilötietoja käsitellään?

Huolehdin siitä, että minulla on aina lain edellyttämä peruste henkilötietojesi käsittelemiselle. Käsittelen tietojasi hoidon täytäntöönpanemiseksi ja oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi. Käsittelen myös henkilötietojasi palveluiden tarjoamisen, liiketoiminnan harjoittamisen ja kehittämisen takia.  Joitakin henkilötietoja saatan käsitellä myös suostumuksesi nojalla.

Kuka käsittelee tietoja ja luovutetaanko niitä kolmansille?

Pääsääntöisesti henkilötietojasi käsittelen vain minä, yrityksen omistaja.  Joissakin tapauksissa tietojasi voi käsitellä myös tilitoimisto ja henkilötietojen tallennukseen ja käsittelyyn käytetyt tietojärjestelmät. Tällainen tapaus voi olla esim. hoitotoimenpiteen maksamatta jättäminen tai hoidon maksaminen laskutuksella. Huolehdin tällöin siitä, että tietojesi luottamuksellisuus säilyy ja tietoja käsitellään myös muutoin lainmukaisesti. Saatan myös luovuttaa tietoja lain tai toimivaltaisen viranomaisen sitä edellyttäessä. Yritystoiminnan laajentuessa myös henkilökunta käsittelee tietojasi.

Kauanko henkilö- ja hoitotietojani säilytetään?

En säilytä henkilötietoja pidempään kuin on tarpeellista niiden käyttötarkoitukselle tai kuin sopimus tai laki vaatii. Henkilötietojen säilytysajat voivat kuitenkin vaihdella käyttötarkoituksesta ja tilanteesta riippuen. Hoitotietoja säilytän  3 vuoden verran.  

Miten tietojani säilytetään ja suojataan?

Henkilötietojasi säilytetään palveluntarjoajamme palvelimilla, jotka on suojattu alan yleisten käytäntöjen mukaisesti.  Henkilötiedot pidetään luottamuksellisina eikä niitä ilmaista muille kuin niitä työssään tarvitseville taikka luottamuksellisesti ja rajoitetusti yhteistyökumppanille palvelusopimusten perusteella. Pääsy henkilötietoihisi on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

Hoitotietosi ovat vain paperisella hoitokortilla, jota säilytetään lukollisessa hoitotilassa sekä lukollisessa kaapissa. Hoitotietojasi säilytetään 5 vuotta ja hoitokortit tuhotaan silppurilla vuosittain.

Tietojen antamisen pakollisuus ja antamatta jättämisen seuraukset?

Jos et halua, että käsittelemme tietojasi tämän tietosuojaselosteen mukaisesti, en välttämättä pysty tekemään hoitoa sinulle. Joitakin tietoja tarvitsen välttämättä takaamaan hoidon turvallisuuden sinulle. 

Käytetäänkö verkkosivulla evästeitä ja mitä ne ovat?

Sivulla käytetään evästeitä mainoskampanjan aikana. Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Saatan hyödyntää evästeitä palvelun ja verkkosivuston kehittämiseksi, verkkosivuston käytön analysoimiseksi, sekä markkinoinnin kohdentamiseksi ja optimoimiseksi. 

Millaisia oikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia minulla on?

Mikäli käsittelen tietojasi suostumuksesi perusteella, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksen ilmoittamalla siitä minulle. 

Sinulla on oikeus saada minulta lisätietoa, miten käytän henkilötietojasi sekä saada lukea tiedot mitä olen sinusta tallentanut. 

Sinulla on oikeus pyytää, että korjaan sinua koskevat virheelliset tai vanhentuneet taikka muuten puutteelliset henkilötiedot.

Sinulla on oikeus vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä siltä osin kuin käsittelylle ei ole olemassa sellaista huomattavaa syytä, joka syrjäyttäisi sinun oikeutesi taikka käsittely ei ole tarpeen oikeudellisen vaateen hoitamiseksi. Huomaathan, että tässä tilanteessa en todennäköisesti pysty palvelemaan  sinua.

Voit toteuttaa edellä kuvatut oikeutesi ottamalla minuun yhteyttä lähettämällä sähköpostia,  kirjoittaa palautteen sivuiltani tai lähettää  kirjeen postitse.

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta päivittää?

Saatan tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen toiminnan,  tietosuojaperiaatteiden tai lainsäädännön muuttuessa. Muutokset tulevat voimaan, kun olemme julkaisseet päivitetyn tietosuojaselosteen. Pyydän sinua siitä syystä tutustumaan tämän tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisin väliajoin.

Mihin voin ottaa yhteyttä tietosuoja-asioissa?

Maija Mäntynen
email: maja.mantynen@poppamaija.fi
Kotisivu www.poppamaija.fi

Poppamaija, 2580875-1